2016. január 1., péntek

Év végi leltár (2015)

Gyorsan elrepült ez az esztendő is. Emlékszem, amikor tavaly karácsonykor írtam az évösszegző bejegyzésemet, olyan, mintha tegnap történt volna. A 2015-ös évem egyik jellemzője, a sűrűség abban is megmutatkozik, hogy csak ma, január elsején írom ezt a bejegyzést. Olyan sok minden történik túl rövid időn belül, hogy csak kapkodom a fejem. De mi is történt idén? Nézzük csak szépen, sorjában.

1. Januárban amellett, hogy elindult a Törődj a nőkkel! című projektem, folyamatosan beadandókat írtam a doktorira. A projekt első órájára senki sem jött, január közepén pedig már tele volt a bérelt termem.
2. Februárban megtartottam életem első egyetemi óráját, A magyar mint idegen nyelv grammatikáját, mid-szakos BA-soknak. Folytattam a munkát az ENSZ-beli csoportommal, és persze új Erasmus-csoportot is kaptam. Utána interjúra mentem az Orchidea Iskolába :)
3. Márciusban nőnapot ünnepeltünk, stílusosan a női csoportommal, a hónap végén pedig elbúcsúztam a menekültcsoportomtól a Katedrában.
4. Áprilisban egy kis pihenés és szülinapozás után folytatódott a munka...
5. Májusban tesztet és zéhát állítottam össze, írattam meg, s közben a saját beadandóimat is gyártottam, természetesen.
6. Június elején tanulmányt írtam, majd a munkát félretéve Párizsba utaztunk a szerelmemmel! Csodás egy hetet töltöttünk el ebben az inspiráló városban. A hónap végén lezárult a projektem, mely alkalomból kis bulit rendeztünk, ettünk-ittunk, és jól éreztük magunkat.
7. Július végén a szokásos program következett: az egy hónapos nemzetközi nyári egyetem az ELTE-n. Hát, mit mondjak, elég intenzív volt. :D 
8. Augusztus végén elkezdtem dolgozni az Orchidea International School-ban mid- és némettanárként. A hónap utolsó hetét már ott töltöttem, ismerkedéssel, adminisztrációs feladatokkal.
9. Szeptemberben elkezdődött a tanév, összebarátkoztam a kollégákkal és a diákokkal, a kezdeti (főként fegyelmezésbeli) problémákon igyekeztem felülkerekedni kisebb-nagyobb sikerrel...:) Az egyetemen ismét szemináriumot tarthattam, ezúttal hungarológia szakos ma-sok számára. Az Erasmus is elkezdődött, idén nagyon motivált csoport verődött össze, igazán sokat tudtunk haladni.
10. Októberben előadtam a Félúton konferencián, amelyhez tantermi kutatásokat végeztem, izgalmas volt. A hónap végén volt az első olyan őszi szünetem, amikor sehol sem kellett dolgoznom, és legálisan pihenhettem!
11. Novemberben váratlanul osztályfőnök lettem az előkészítő osztályban, amely tizenöt kínai diákból áll. Együtt végezzük a munkát egy török tanárral, így ketten azért könnyebb, mintha egyedül ugrottam volna fejest a mély vízbe....:) Egy pénteki napon tanári kirándulásra mentünk Egerbe, ami nagyon jól sikerült!
12. Decemberben sok volt a munka az iskolában: ezerrel készültünk a karácsonyi műsorra, szülői értekezletet tartottunk, dolgozatokat írattunk és javítottunk...az utolsó napon ünnepeltünk: az osztályom is előadott egy kis performanszot. Nagyon aranyosak voltak, és ügyesek! Osztálykarácsonyt is tartottunk húzással, és aznap három tele szatyorral mentem haza, annyi ajándékot kaptam. Utána pedig a megérdemelt pihenés következett...


És mit szeretnék elérni az új évben?

Nincsenek idén új szakmai terveim, inkább a mostaniakat szeretném még magasabb szinten űzni, jól akarom csinálni azt, amit csinálok. Úgy érzem, hogy most több nem fér bele, és ha más dolgokat is vállalnék, az a mostaniak rovására menne. Így is túl kevés idő jut a doktori képzésre, amivel szeretnék többet foglalkozni. Ezért az új évre kívánok magamnak szorgalmas, motivált diákokat, izgalmas órákat, hatékony felkészülést, kártyagyártást az új laminálógépemmel (:D), jó eredményeket a diákoktól, izgalmas kutatást, több olvasást. Persze még vannak ötleteim, a bloggal kapcsolatban is, és szakmai tervek is, de egyelőre csak ennyi. Mindenkinek boldog új évet kívánok!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése