2012. szeptember 22., szombat

Új tanítvány

Új év - új tanítvány. Ismerősökön keresztül "kaptam" egy nyolcadikos fiút, Bencét, akit fel kell készítenem a középiskolás felvételire. Érdekes, hogy a kis vietnami tanítványom és ő egykorúak, ugyanazokat a feladattípusokat, gyakorlatokat, szövegeket fogjuk venni. 
Már kedden megvolt az első órám Bencével. Kicsit gyorsabban haladunk - ami nem csoda, hiszen ő anyanyelvi, nem kell szavakat magyarázni. Kreatívabb is, viszont elég türelmetlen: sokszor csak gyorsan bemondott egy megoldást, át sem gondolva azt. Egy hosszabb, nagyobb kitartást igénylő feladatnál sem volt túl motivált. Viszont a mondatalkotásnál nagyon kreatív és gyors volt, minden szópárról eszébe jutott egy érdekes mondat (pl. hal-hall: olyan mondatot kellett írni, amiben mindkét szó benne van).
Szeret olvasni is, aminek nagyon örültem, már az összes Harry Potter-kötetet elolvasta. :) Billel nehezebb dolog az olvasás, mi órán is olvasunk (ráadásul pont a Harry Potter első részét). Úgy érzem, hogy nagyon élvezi, de kicsit fárasztja a végére, és magától csak néhány oldal elolvasásáig jut. 
Pedig azt tudni kell, hogy Bill nagyon jól tud magyarul, majdnem anyanyelvi szinten. :) Sokszor olyan szavakat kérdez, amit hasonló korú magyar fiúk sem ismernek még. 
Hétfőn újra megyek Bencéhez. :) Kíváncsi vagyok, mennyire nyílik meg - mert azért első találkozáskor még viszonylag zárkózott volt. Heti kétszer járok majd hozzá. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése