2013. június 26., szerda

Itt a nyár...

A nyár kitörése alkalmából újra billentyűzetet ragadok, hogy egy kicsit írjak arról, mi is történt velem az elmúlt fél év alatt...elég hosszú poszt lesz, azt hiszem! :) Először is ünnepélyesen megígérem, hogy gyakran fogok írni, különben az egésznek semmi értelme. A másik pedig, ha már rendszeresen írok, megmutatom az ismerőseimnek is, hogy milyen blogot írok.

Szóval, hogy legelején kezdjem (ami igazából valaminek a vége is egyben) sikeresen lediplomáztam, HURRRÁÁÁ, és munkahelyet is találtam, JUPPPÍÍÍÍÍ! Ami még ennél is jobb, hogy azon a területen sikerült elhelyezkednem, amire már egy ideje nagyon vágytam: magyar mint idegen nyelv tanár lettem!!! Hivatalosan, több mint teljes munkaidőben. :) :) 

Először is: sikerült folytatnom az ELTE-n való tevékenykedésemet. Kaptam egy újabb lehetőséget, és részt vettem egy intenzív magyar kurzusban, három tanár közül én lehettem az egyik. Ez egy kezdő kurzus volt, napi 4 órát tanult a csoport (összesen) két tanulója. :) Erről egy külön posztban fogok beszámolni, mert szeretnék valódi tapasztalatokat megosztani, részletesen, nem csupán az élményeket. Azután volt egy Erasmus-csoportom is, ami már a második volt! Nagyon nagy élmény volt az is, csak a létszám volt egy picit más, ebben a csoportban 16-an voltak. Nem volt egyszerű. :)

A fő munkahelyem pedig a bicskei befogadóállomás lett, a menekülttábor, ahol már négy hónapja dolgozom magyar mint idegen nyelv tanárként. Nagyon érdekes tapasztalat, semmi máshoz nem hasonlítható, ami velem eddig történt, és a szakon szerzett tudásom és módszereim töredékét tudom csak itt használni. Ide valami egész más kell: rengeteg türelem, biztatás, megértés, elfogadás, egy egészen másfajta gondolkodás. Erről is részletesen be fogok számolni.

A harmadik munkahelyem most egy budapesti nyelviskola, ahol szintén egy külföldiekből álló, kezdő csoportot viszek. A kurzus kezdetén öt diák volt, ami kissé megfogyatkozott, lassan már csak ketten maradnak :). Volt, aki csak egy hónapra iratkozott be, van, akinek lejár a vízuma, a harmadiknak pedig a fejére nőtt a munka...de azért ketten még kitartanak! Szeretem a csoportot, most már bele is jöttem, az elején nehéz volt, sokat kell használni az angolt, de úgy érzem, ebben is sokat fejlődtem! Most is tanulok, mert kicsit több a szabadidőm, amióta vége az intenzív kurzusnak, és a vietnámi magándiákjaimmal is nyári szünetet tartunk. :)

Amit nagyon várok, és majd most következik, az az ELTE Summer University. :) 2 hetet fogok tanítani, folyamatosan, két haladóbb csoportban. Ez napi 6 órát jelent majd. Nagyon-nagyon várom, és megtiszteltetésnek érzem, hogy idén már a tanárcsapatba is beválogattak! (A tavalyi évben gyakornokként dolgoztam ott, de erről már beszámoltam.) Szóval rengeteg változás történt az életemben, de szerencsére eddig minden pozitív! + :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése