2013. december 4., szerda

Jönnek az ünnepek :)

Lassan de biztosan közelednek az ünnepek...pénteken már tele lesz a csizmácskánk mindenféle jóval, utána pedig már csak néhány hetünk van, hogy megvegyük és elkészítsük a karácsonyi ajándékokat. Így év végére azt hiszem, mindenkire ráfér a pihenés és a kikapcsolódás, hogy jövőre újult erővel vághassunk neki a feladatoknak! :) 
A csoportjaimban is elkezdődött az ünnepekre való felkészülés. Ma megkaptam az első karácsonyi ajándékot! :) A jövő héten megírjuk az Erasmusos-diákokkal a tesztet, utána pedig tartunk egy kis ünneplést, karácsonyi süteménnyel is készülök! Már volt ilyen, és mindenki élvezte, úgyhogy remélem idén is jól fog sikerülni. 
Két hét múlva több csoporttól is elbúcsúzom (szerencsére csak egy kis időre), úgyhogy mindenhol fogunk ünnepelni. Karácsonyi verset, magyar éneket viszek (és az a tervem, hogy abba a csoportomba, ahol különböző nemzetiségűek vannak, meglepetésből elviszem az ő dalaikat is, pl. mexikói vagy amerikai dalt is. :) Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd hozzá.
Most van egy új egyéni tanítványom is, aki az osztrák iskolában tanít kis gyerekeket. :) Olyan jó, hogy végre kaptam egy órát, ahol német a közvetítőnyelv. Viszont nagyon nehéz átállni, mostanában teljesen ráállt az agyam az angolra, mindig úgy magyarázok, és vicces, de angolul jutnak eszembe a szavak. Ez azért nagyon vicces, mert eredetileg németes vagyok...
Az osztrák tanítványommal holnap fogunk egy kicsit mikulásozni. Ő direkt azt kérte, hogy olyan témákkal készüljek, amelyeket a tanteremben is tud használni. :) Szerintem ez nagyon jó feladat, ő is nagyon kedves, úgyhogy minden ideális. Készítettem egy ünnepi feladatsort, talán hasznos lehet másnak is, úgyhogy feltöltöm ide.
További szép (jéghideg) napot mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése